Contentbeheersystemen en Twitter

Twitter gaat prima samen met open source CMS systemen. Er zijn verschillende mogelijkheden. Je kunt ervoor zorgen dat je pagina's makkelijk door anderen toe te voegen zijn aan Twitter, maar je kunt je website ook zo opzetten dat alle nieuwe content meteen op Twitter gepost wordt. Dat is handig voor als je tekst relevant is voor wat er op dit moment aan de gang is, en ook voor zoekmachineoptimalisatie: Twitter wordt vaak ook snel opgepikt door Google.

Voor WordPress kun je aan de gang met Twitter Tools. Ook voor Drupal is er een Twitter module, drush dl twitter; drush -y en twitter is al genoeg om het te installeren als je bedreven bent met drush. Daarna even gebruikersnaam en wachtwoord invoeren en dan kun je per node aangeven of het op Twitter gepost moet worden. Ik heb het zojuist even voor een dit hete zomerweer relevant site (over zwembaden) opgezet.

De service links module maakt het heel gemakkelijk voor bezoekers om links naar je site toe te voegen aan Twitter, maar ook aan Facebook, Digg, en een hoop andere sites. Ik heb zelf even support voor Nederlandse sites als Hyves, nujij en eKudos toegevoegd aan deze module. Maar die patch is nog niet toegevoegd. Ik zal hier later nog iets over schrijven, zodra het iets makkelijker wordt om dat op je eigen site te installeren.

Het is natuurlijk ook vrij makkelijk om even een leuk twitter logootje te nemen en te linken naar de aan je site gerelateerde Twitter account: Volg ons op twitter.

CRM-CMS.nl is een project van PR9.nl.
Site aanmelden bij Google?